3 hafta kadar önce, bir arkadaşımın tavsiyesi ile Kenwood BM250 ekmek makinesi aldık. Evde yapılan ekmek hazır alınanlara göre çok lezzetli . Ekmekler bu kadar lezzetli, hazırlaması da bu kadar kolay olunca hızla kilo da almaya başladık maalesef. Yine de değişik ekmekler denemeden duramıyorum. En son mısır ekmeğini denedim. Etrafta bulduğum birkaç tarifi tahmini olarak kendi makineme uyarladım. Nasıl olacağını bilemedim ama sonuç harikaydı. Bundan sonra sıkça yapacağım ekmeklerden biri olacak sanırım.
İşte tarif:
100 ml su (ılık olacak)
140 ml süt (ılık olacak)
1 tbsp zeytinyağı
100 gr mısır unu
250 gr beyaz un (mısır ekmeği tariflerinde kepekli un kullanılmaması tavsiye ediliyordu)
1 tbsp bal
1 tsp şeker
1 tbsp kuru maya
isteğe göre haşlanmış mısır (suyu iyice süzülmüş)
Öncelike su ve sütü hazneye koyuyoruz. Zeytinyağını suyun üzerine koyuyoruz. Sıvı karışımın üzerini örtecek şekilde un+mısır unu karışımını ekliyoruz. Tuz, şeker, bal ve maya nın farklı köşelere koyuyoruz. Mayanın kesinlikle şeker veya bal ile temas etmemesi gerekiyor.
Glutensiz ekmek programında (2:20 dakika) pişiriyoruz. Eğer haşlanmış mısır eklemek istiyorsanız, glutensiz ekmek programında malzeme ekleme zamanı ayrı olmadığı için başlangıçta eklemek gerekiyor. Karıştırmaya başladıktan 5dk kadar sonra mısırları ekleyebilirsiniz.
Ölçüler:
1 tbsp (table spoon) = 1 yemek kaşığı = 15 ml
1 tsp (tea spoon) = 1 çay kaşığı = 5 ml
Not:
Ekmek o kadar hızlı tükendi ki, fotoğraf çekme fırsatım olmadı. Fotoğrafı en kısa sürede ekleyeceğim.
0 yorum:
Yorum Gönder