Dönerci Ali Usta, Maltepe'de Carrefour'un çok yakınında bulunan çok ünlü bir dönerci. Etleri çok lezzetli ve fiyatları oldukça makul.
3 katlı mekan her gidişimde tık tıklım oluyor. Bu kadar döner yanyana başka bir yerde bulunur mu bilmiyorum ama bu kadar kalabalık bir yere de ancak yetiyor olmalı.
http://www.donercialiusta.com.tr
İşte nefis bir Ali Usta iskenderi :
Dönerci Ali Usta'yı çok güzel anlatmış bir blog yazısı.
http://merakligezgin.com/donerci-ali-usta
22 Nisan 2010 Perşembe
19 Nisan 2010 Pazartesi
Akdeniz Lokanta ve Şarap Rehberi - İtalya
Sevdiğim üç şeyin, İtalya, Şarap ve Restaurant’ların birarada olduğu bu kitabı görür görmez vuruldum.
Vedat Milor’un yıllar süren araştırmalarını keyifli anılarıyla beraber anlattığı bu kitap, gittiği yerlerin yöresel yemeklerini yemekten hoşlanan, şarapsever her İtalya yolcusunun çantasında olması gerekenlerden.
Vedat Milor
NTV Yayınları
Vedat Milor, 25 yıl süren seyahatleri sırasında tutkuyla âşık olduğu İtalya'yı, Akdeniz usulü yaşam tarzıyla, efsunlu aşklarıyla, büyüleyici tatlarıyla, enfes şaraplarıyla ve elbette anılarıyla harmanlayarak bizlere sunuyor.
Kılavuz kitabınız sayesinde, Toscana'nın en güzel ve aynı zamanda en salaş balık lokantasında lezzetli bir deniz kereviti yiyebilir veya Orcia vadisinde Ortaçağ'dan kalma bir handa, eski pecorino peynirinin yanında yıllanmış bir Brunello şarabı içebilirsiniz. Veya güney İtalya'da sıcacık bir dağ kasabasında kestane ağaçlarının gölgesinde dünyanın en güzel ravioli'sini yerken cennette olduğunuzu hayal edebilirsiniz.
Piemonte'ye giderseniz, Slow Food hareketinin merkezi olan "yoldaş" işi bir lokantada muhteşem bir makarna veya tren istasyonunun yanındaki samimi aile lokantasında çok çok ucuza güzel bir dana eti yiyebilirsiniz. Venedik'te, bir öğlen, Muro'nun şarap barında neşe dolu yöre esnafıyla demlenebilir, akşam romantik bir restoranda enfes deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.
Kısacası, Milor'un 130 lokanta ve 200'ün üzerinde şarap önerisi ile, İtalya'nın herhangi bir bölgesinde damak tadınıza, bütçenize, ruh halinize en uygun restoranı seçebilir, bu restorandaki en lezzetli yemekleri ve bu yemeklerle en uyumlu şarapları sahici bir Akdenizli gibi gönül rahatlığıyla ısmarlayabilirsiniz.
Vedat Milor lezzet yolculuğuna, NTV "Tadı Damağımda" programı ve Milliyet gazetesi "De-Gusto" isimli köşesinde devam ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)
http://www.ntvyayinlari.com/tanim.asp?sid=E2XLTOIBO7DHLIXX60BD
Vedat Milor’un yıllar süren araştırmalarını keyifli anılarıyla beraber anlattığı bu kitap, gittiği yerlerin yöresel yemeklerini yemekten hoşlanan, şarapsever her İtalya yolcusunun çantasında olması gerekenlerden.
Vedat Milor
NTV Yayınları
Vedat Milor, 25 yıl süren seyahatleri sırasında tutkuyla âşık olduğu İtalya'yı, Akdeniz usulü yaşam tarzıyla, efsunlu aşklarıyla, büyüleyici tatlarıyla, enfes şaraplarıyla ve elbette anılarıyla harmanlayarak bizlere sunuyor.
Kılavuz kitabınız sayesinde, Toscana'nın en güzel ve aynı zamanda en salaş balık lokantasında lezzetli bir deniz kereviti yiyebilir veya Orcia vadisinde Ortaçağ'dan kalma bir handa, eski pecorino peynirinin yanında yıllanmış bir Brunello şarabı içebilirsiniz. Veya güney İtalya'da sıcacık bir dağ kasabasında kestane ağaçlarının gölgesinde dünyanın en güzel ravioli'sini yerken cennette olduğunuzu hayal edebilirsiniz.
Piemonte'ye giderseniz, Slow Food hareketinin merkezi olan "yoldaş" işi bir lokantada muhteşem bir makarna veya tren istasyonunun yanındaki samimi aile lokantasında çok çok ucuza güzel bir dana eti yiyebilirsiniz. Venedik'te, bir öğlen, Muro'nun şarap barında neşe dolu yöre esnafıyla demlenebilir, akşam romantik bir restoranda enfes deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.
Kısacası, Milor'un 130 lokanta ve 200'ün üzerinde şarap önerisi ile, İtalya'nın herhangi bir bölgesinde damak tadınıza, bütçenize, ruh halinize en uygun restoranı seçebilir, bu restorandaki en lezzetli yemekleri ve bu yemeklerle en uyumlu şarapları sahici bir Akdenizli gibi gönül rahatlığıyla ısmarlayabilirsiniz.
Vedat Milor lezzet yolculuğuna, NTV "Tadı Damağımda" programı ve Milliyet gazetesi "De-Gusto" isimli köşesinde devam ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)
http://www.ntvyayinlari.com/tanim.asp?sid=E2XLTOIBO7DHLIXX60BD
Etiketler:
Akdeniz,
İtalya,
Lokanta,
Ne Yenir,
NTV,
Rehber,
Restaurant,
Şarap,
Vedat Milor