Lor Kurabiyesi
Malzemeler:- 1/2 kg sepet loru
- 2 bardak şeker
- 1 bardak biraz az sıvı yağ (çiçek yağı)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 yumurtanın sarısı ile beyazını ayır
- Süslemek için ceviz/fındık/fıstık veya badem
Yumurtanın beyazını ayırıp geri kalan malzemeyi yoğurt, kulak memesi kıvamında (bu ifade bana her zaman komik gelmiştir. Kıvama geldiğini anlamak için bir elimiz kulağımızda hamur yoğurayacağız) bir hamur yapılır. Hamurdan minik parçalar koparılır, yuvarlarınır ve tepsiye dizilir. Ayrılan yumurta beyazı iyice çırpılır, kurabiyelerin üzerine sürülür. Yumurtaların üzerine şeker serpilir. Şekerpare yapar gibi ortalarına ceviz/fındık veya badem konulur. 150 C fırında 20 dakika pişirilir.
Kurabiyeler içindeki peynirden dolayı sanırım biraz yumuşak oluyor.
Ben bu tarifi, yağın bir kısmını mandalina suyu ile değiştirerek denedim. O da çok güzel oldu. Limonlu cheese cake'i de çok severim. Ekşimsi tatlar, peynirli tatlılara çok güzel gidiyor bence..
Patlıcanlı Börek
- 1 kg yufka
- 250 gr yoğurt (1 büyük su bardağı)
- 4-5 adet patlıcan
- 2 soğan
- 1 kaşık biber salçası
- Karabiber,tuz
- 1 yumurta
250 gr sulandırılmış yoğurt ile çiçek yağını karıştır, yufkaya sür. İç malzemeyi hazırla ve börekleri istenildiği gibi sar. Kalan yoğurt/yağ karışımına yumurtayı ekle. Böreklerin üzerine karışımı sür. 170 C de 30 dk pişir.