Haziran ayında Türkiye'de çıkmaya başlayan La Cucina Italiana dergisinin ilk sayısını almıştım. Dün akşam ne yemek yapsam diye dergiyi kurcalarken bir hindi tarifi gözüme çarptı. Oradan esinlenip bir tavuk yemeği yaptım. Pratik ve lezzetli bir yemek oldu. İşte tarif:
Malzemeler (2-3 kişi için):
3 parça kemiksiz göğüs eti
2 adet kırmızı biber
2-3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı bal
1 adet kuru soğan
Birkaç diş sarımsak
Köri, kekik, karabiber, dal biberiye, fesleğen (mümkünse taze)
Zeytinyağı
1 kaşık domates salçası
Göğüs etlerini irice parçalayın, kuşbaşı veya jülyen doğrayabilirsiniz.. Soyulmuş ve 4'e bölünmüş soğan, 1 tatlı kaşığı köri ve biberiye ile tatlandırdığınız suda tavukları haşlayın. Derince bir tavaya çok az zeytinyağı koyun, doğranmış biberleri (sarı, kırmızı renkli dolmalık biber, çarleston biber ile de karıştırabilirsiniz), 2 diş ince kıyılmış sarımsak, bal, salça ile soteleyin. Pişmesine yakın karabiber,tuz, kekik ve fesleğen ekleyin. Haşlanmış tavukları sotelenmiş biberlerin içine atın ve yüksek ateşte biraz çevirin. Haşladığınız sudan 2-3 kaşık tavaya alın, üzerine zeytinyağı dökün, bir dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın..
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder