Pages

19 Nisan 2010 Pazartesi

Akdeniz Lokanta ve Şarap Rehberi - İtalya

Sevdiğim üç şeyin, İtalya, Şarap ve Restaurant’ların birarada olduğu bu kitabı görür görmez vuruldum.
Vedat Milor’un yıllar süren araştırmalarını keyifli anılarıyla beraber anlattığı bu kitap, gittiği yerlerin yöresel yemeklerini yemekten hoşlanan, şarapsever her  İtalya  yolcusunun çantasında olması gerekenlerden.

Akdeniz Lokanta ve Şarap Rehberi - İtalya
Vedat Milor
NTV Yayınları
Vedat Milor, 25 yıl süren seyahatleri sırasında tutkuyla âşık olduğu İtalya'yı, Akdeniz usulü yaşam tarzıyla, efsunlu aşklarıyla, büyüleyici tatlarıyla, enfes şaraplarıyla ve elbette anılarıyla harmanlayarak bizlere sunuyor.

Kılavuz kitabınız sayesinde, Toscana'nın en güzel ve aynı zamanda en salaş balık lokantasında lezzetli bir deniz kereviti yiyebilir veya Orcia vadisinde Ortaçağ'dan kalma bir handa, eski pecorino peynirinin yanında yıllanmış bir Brunello şarabı içebilirsiniz. Veya güney İtalya'da sıcacık bir dağ kasabasında kestane ağaçlarının gölgesinde dünyanın en güzel ravioli'sini yerken cennette olduğunuzu hayal edebilirsiniz.

Piemonte'ye giderseniz, Slow Food hareketinin merkezi olan "yoldaş" işi bir lokantada muhteşem bir makarna veya tren istasyonunun yanındaki samimi aile lokantasında çok çok ucuza güzel bir dana eti yiyebilirsiniz. Venedik'te, bir öğlen, Muro'nun şarap barında neşe dolu yöre esnafıyla demlenebilir, akşam romantik bir restoranda enfes deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kısacası, Milor'un 130 lokanta ve 200'ün üzerinde şarap önerisi ile, İtalya'nın herhangi bir bölgesinde damak tadınıza, bütçenize, ruh halinize en uygun restoranı seçebilir, bu restorandaki en lezzetli yemekleri ve bu yemeklerle en uyumlu şarapları sahici bir Akdenizli gibi gönül rahatlığıyla ısmarlayabilirsiniz.

Vedat Milor lezzet yolculuğuna, NTV "Tadı Damağımda" programı ve Milliyet gazetesi "De-Gusto" isimli köşesinde devam ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)

http://www.ntvyayinlari.com/tanim.asp?sid=E2XLTOIBO7DHLIXX60BD

0 yorum:

Yorum Gönder