Pages

29 Nisan 2009 Çarşamba

Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 4 kaşık un
  • 5 kaşık şeker
  • 1 damla sakızı
  • 1 parça margarin
Yapılışı :
Margarin hariç tüm  malzemeyi bir tencerede iyice karıştırın (çırpma teli veya mikser kullanabilirsiniz). Kısık ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca içine bir parça margarin koyun iyice karıştırın, koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra topaklanmalar varsa mikser ile çırpın.. Kaselere boşaltıp, oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda, daha sonra buzdolabında soğutun..
Üzerini isteğe göre meyve parçaları, dövülmüş fındık veya ceviz ya da hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın..

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder